Ik ben Marijke, ervaren begeleidster op en naast de werkvloer, passioneel klimster en liefdevolle mama van twee prachtige empathische dochters.

“Zoals u kan zien op mijn CV heb ik een nogal atypisch traject achter de rug.” Met deze zin startten de meeste van mijn motivatiebrieven, wanneer ik solliciteerde voor een nieuwe job. Vervolgens probeerde ik steeds binnen de ruimte van een A4’tje de lezer te overtuigen van mijn talenten. Talenten die bijzonder waardevol zijn, maar stevig afwijken van de talenten die uit mijn CV af te leiden zijn.

Nieuwsgierigheid, een flinke portie leergierigheid en impulsiviteit hebben mijn persoonlijk traject vormgegeven. Helaas (of gelukkig?!) ging dit niet zonder slag of stoot. Ik moest me vaak wapenen tegen vooroordelen, twijfel of zelfs ongeloof. Onderweg ontmoette ik een pak mensen met gelijkaardige verhalen van afwijzing, onderbenutte talenten en vooral; ontmoediging. Deze ervaringen hebben er toe geleid dat ik me ontzettend goed kan inleven in personen die de motivatie kwijt zijn om iets te doen met hun talenten.

In het jaar 2017 kwam ik voor het eerst in contact met mijn levenspassie; de klimsport!
Toen ik terugkwam na mijn eerste beklimming op een echte rots, stonden de tranen van geluk in mijn ogen. Mijn talent om mensen te initiëren, maar vooral te begeleiden in het zetten van nieuwe uitdagende stappen, zorgde ervoor dat ik al heel veel mensen hielp om hun onzekerheden – al dan niet op vlak van klimmen – te overwinnen.

Multipitch in de Calanques

Na tal van vrijwillige initiatieven, werd het tijd om de professionele weg in te slaan en zo werd Approach geboren. Met Approach hoop ik mijn levensmissie te vervullen en die luidt;

Zoveel mogelijk mensen helpen, om in hun behoeften*  te voorzien, onafhankelijk van voorwaardelijke** overheidssteun, door hen hetgeen dat ze graag doen en waar ze goed in zijn terug te laten geven aan de samenleving.

Marijke Van Heurck

* behoeften: hier bedoel ik al de persoonlijke behoeften, dus niet alleen de basisbehoeften!
** voorwaardelijke overheidssteun: overheidssteun van voorbijgaande aard en waarbij je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen zoals leefloon, werkloosheiduitkering, tijdelijke ziekte, …