Nog niet overtuigd? Hieronder kan je getuigenissen lezen van Approachees. Apro-watte? Approachees! Individuen die bij Approach een begeleidingstraject volgden.

Hoe kan ik orde scheppen in een warboel aan ideeën, die anders enkel lijken aan te schuiven voor een duik in de vergeetput?

Ik ontdekte dat dit kan door het aanbod van Approach om te gaan wandelen in het groen. In een ongedwongen en spontaan gesprek kon ik uitvissen welke richting ik graag het eerste wilde verkennen.
Het was vooral verrassend hoe Marijke nadien een structuur kon ontdekken in wat voor mij een pure chaos leek. Constructieve suggesties in mijn web van losse verbanden. Geen waardeoordelen. Alle ideeën waren het bekijken waard. Op die manier voelde ik dat het mogelijk is om alles een beetje in zijn juiste context te plaatsen en te zien dat ook de kleine zijsporen en uitweidingen mochten helpen als achtergrond voor de klare lijn. Die ontwaarde Marijke dan in het grote ideeënbos.

Door ons te voet voort te bewegen in de buitenlucht, niet afgeleid door een transportmiddel of een interieur, was het makkelijker om ons te concentreren op de inhoud van mijn verhaal. Het is een fijne en effectieve manier om voorrang te geven aan hoe je zelf in elkaar zit en waar je mee bezig bent. Zonder dat ik er erg in had, leverde dit onbewust al een soort ruimtelijke kapstok op, die me het gevoel gaf dat dingen kunnen lukken. Nadien kon ik beter herkennen hoe ik mijn losse eindjes kon verbinden met wat er zich toch al aandient op mijn weg. De heldere samenvatting die Marijke na onze gesprekken maakte was een vriendelijke helpende hand om aan vervolgstappen te denken.

Tom