Voor 2024 wens ik …

… dat je minder moet werken en rijker (in de ruime zin van het woord) mag worden

… dat je minder ziek bent en meer mag rusten (zonder doktersbriefje)

… dat je minder consumeert en meer creëert

… dat je je minder nutteloos voelt en meer betekenis vindt in je (loopbaan)

2023 was voor Approach een jaar van opstarten, van vechten en van vieren. Een terugblik op ons parcours;

 • 02/01/2023: Jaj! We hebben een ondernemingsnummer
 • 03/02/2023: Start opleiding initiator sportklimmen
 • 02/05/2023: Nieuw hoofdberoep dat beter te combineren valt met Approach!
 • 15/09/2023: Approach werkt samen met loopbaancentrum CoachingLife
 • 24/11/2023: Opleiding tot klimaatcoach achter de rug!
 • 30/11/2023: Approach op de vierde verjaardag van de Novemberverklaring
 • 01/12/2023: Opleiding initiator sportklimmen achter de rug!

De kers op de taart was vast en zeker de Novemberverklaring. Ik organiseerde een visualisatie voor een groep van een kleine 100 man (of vrouw).

In de kelder van De Groene Waterman bracht ik mensen écht in contact met hun interne balans tussen geven en nemen van de samenleving en de natuur. Ben je zelf ook benieuwd naar wat deze visualisatie met jou kan doen? Spreek me gerust even aan en dan neem ik je ook eens mee in deze mentale minitrip!

Toen ik de vraag kreeg wat mijn tarief was om deze bijdrage aan de avond te brengen, viel ik eerst even van mijn stoel, want ik ben het niet echt gewoon om betaald te krijgen om mijn visie te delen. Na wat hersengekronkel en gewik en geweeg, besloot ik om de organisatoren aan te schrijven met de vraag om een vrije bijdrage te schenken aan het altruïsmefonds van Approach. Vervolgens viel ik nog eens van mijn stoel, want ik mocht 150 euro ontvangen. Hoog tijd, dacht ik, om hier even een open update te geven van het altruïsmefonds, dat met deze bijdrage nét, maar echt nét niet in balans komt.

In 2023 werden:

 • op 27% van de facturen bedragen geschonken. (klanten betaalden meer dan de richtprijs)
 • op 60% van de facturen bedragen ontvangen. (klanten betaalden minder dan de richtprijs)
 • op 13% van de facturen de richtprijs betaald.

De algemene balans staat heel lichtjes in het rood; met andere woorden, de ’te-veel-betalers’ dekken nét niet de kosten van de ’te-weinig-betalers’ en ik werk dus een heel klein percentage van mijn tijd gratis. Ik haal hier graag nog even mijn allereerste blogbericht boven, waarin ik nog voorzichtig (en toch stevig staand) communiceerde over mijn principe betaal-wat-je-wenst en waar ik mezelf engageer om het principe 6 maanden te testen en 8 uur per week gratis werk aan Approach te schenken. Ondertussen zijn we een volledig jaar verder en ben ik nog steeds niet aan het overwegen om het principe betaal-wat-je-wenst overboord te gooien. Jij (of je buurmens) kan dus nog steeds bij mij terecht volgens het bedrag dat jij kan én wil betalen voor mijn (loopbaan)coaching. Uit ervaring weet ik wel, dat mensen dat best lastig vinden om zelf te bepalen wat ze betalen voor een niet-zo-tastbare dienst. Dus help ik hen met plezier op weg met volgende vragen, die al een jaar goed werk doen en waar vanaf 2024 een nieuwe begeleidende vraag bij komt.

 • “Wat kan ik betalen, wat is mijn inkomen?”
 • “Wat is deze dienst voor mij waard?” 
 • “Ben ik bereid om Approach te steunen, zodat ook mensen of organisaties die het minder breed hebben als ik, van de diensten van Approach kunnen genieten?”
 • NIEUW: “Is het mijn intentie om met deze (loopbaan)begeleiding manieren te vinden om via mijn (betaald) werk manieren te vinden om beter te zorgen voor mens en of planeet?”

Ik kijk uit naar jullie reacties! Weet dat je een onderneemster als ik het best kan helpen door over haar te praten. Hier of nog beter; in ’t echt.

Bedankt voor jullie hulp, toen, nu en later!

Categorieën: OverUncategorized

8 reacties

solar_kwmi · mei 6, 2024 op 7:34 am

mobile home with solar panels https://larpan-mobi4omes.ru .

plumber_xoon · mei 8, 2024 op 8:15 pm

san jose plumber http://plumbersan-joseca4.com/ .

astrologicheskie_zfsi · mei 12, 2024 op 8:54 am

Астрологические консультации онлайн: Привнесите ясность в свою жизнь
астрологическая консультация отзывы https://www.wp-craft.ru .

finansovye_novosti_pupa · mei 12, 2024 op 9:35 am

Финансовые новости и биржевые индексы: Отслеживайте динамику рынка
новости финансовых компаний http://www.54mospb.ru/ .

astrologicheskie_dxPi · mei 13, 2024 op 8:21 pm

Нептун и его астрологические аспекты: Понимание вашего внутреннего мира
астрологические аспекты https://tarosite.ru/ .

fin_stabilnost_dyKn · mei 14, 2024 op 6:50 pm

Преимущества финансовой стабильности: Свобода от кредитов и долгов
финансовая стабильность уровни http://www.33bear.ru .

solar_hemi · mei 18, 2024 op 5:33 pm

solar panels on mobile home http://www.larpan-mobi4omes.ru .

diplom_kupit_vtei · juni 20, 2024 op 10:09 am

Купить диплом: ваши лучшие варианты для успешной карьеры
диплом купить цена http://www.diplomy-dypit24.ru .

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *