Sinds september mag ik werken met loopbaancheques. Mag ik, gesubsidieerd door de overheid, mijn diensten laagdrempeliger aanbieden. En hupakee, het klantenbestand groeit aan. Groei. Wat wil een ondernemer nog meer? Inkomsten. Een gevulde agenda. Zo hoort het. 

Toch? 

En ja, toegegeven, het doet deugd. Het doet deugd om meer te mogen begeleiden. Het doet deugd om meer mensen stappen te zien zetten richting een betekenisvolle(re) (loopbaan). Oh. Juist. Jullie weten dat nog niet. Ik plaats (loopbaan) graag tussen haakjes, want ik hou eigenlijk niet van het woord. 

En toch… maar dat had je misschien al gevoeld… knaagt er iets

‘De meeste werknemers of zelfstandigen hebben elke 6 jaar recht op 7 uur loopbaanbegeleiding aan een tarief van 80 euro in totaal.’

Zie ook Loopbaanbegeleiding via loopbaancheques

De meeste werknemers of zelfstandigen. De meeste mensen…

Maar ik wil helemaal niet alleen voor de meeste mensen werken! Integendeel ik wil zoveel mogelijk voor de ‘minste’ mensen werken. Voor de mensen die de boot missen. Omdat ze nog (net) niet genoeg in loondienst hebben gewerkt. Omdat ze (nog) niet Belg genoeg zijn. Omdat hun cheques op zijn. Omdat ze ‘te ziek’ zijn. Omdat ze (te lang) voor iemand gezorgd hebben. Omdat… om wat voor reden dan ook. 

Ik deel dus niet alleen de vreugde voor de (ondernemers)sprong vooruit, maar ik deel ook een beetje verdriet. Verdriet omdat ik de mensen die ik wil bereiken alleen maar kan bereiken als ik in een context werk waar ik heel wat dossiers moet invullen, waar ik activatie moet bewijzen, waar ik mijn tijd en beschikbaarheid moet afgrenzen omdat het geldklokje tikt. 

“Hela hola! Wat is me dat hier”, zegt mijn alter ego ‘Clown’ (zij die al eens je m’en fou zegt en het leven als een utopie ziet).

“Omdat ik alleen maar mensen kan bereiken die”…

Alleen.” “Durf jij dat woord gebruiken?”

Alleen, een woord dat mogelijkheden uitsluit?”

Dat gaan we niet doen hé.”

‘Ok dan’, zeg ik tegen Clown. We gaan eens zot doen. We gaan ons netwerk nog eens aanspreken. Dus, beste lezer. Ben jij (of ken jij!!) iemand die een ervaringsgerichte twist aan hun (loopbaan) wil geven? Breng die persoon dan met mij in contact. Vertaal mijn visie op maat van die persoon. Stel die persoon gerust dat het uitproberen kan en mag en ik niet meteen een gepeperde factuur ga sturen. (En dat ik dat eigenlijk nooit ga doen!)


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *