Wat als jij mijn favoriete klant zou zijn?

Wat voelt het vreemd om je aan te spreken, maar ik weet dat je er bent. Jij ziet een ideale wereld. Jij ziet ‘m. En je weet ook hoe die er kan komen, die ideale wereld. Alleen krijg je het gevoel dat je de enige bent die hem ziet. Je hebt niet 1 idee, nee ook geen stapeltje ideeën. Jij hebt een heuse bibliotheek aan ideeën. Een ondergesneeuwde bibliotheek. Ondergesneeuwd omdat de samenleving van je verlangt dat je ideeën haalbaar zijn, financieel rendabel, marktconform,…

Stiekem bouw je aan jouw idee, in de schaduw, in je cocon, wachtend tot die breekt en je licht door de barsten kan schijnen!

Wat zou het fijn zijn als ik (als eerste?) naar jouw idee mag luisteren. Als ik jou zou mogen helpen om je eerste stappen te zetten in de verwezenlijking van je idee! Als ik over een jaar, 3 jaar, 10 jaar, of zelfs op mijn sterfbed mag zeggen; ik heb … (lees hier jouw naam) ooit geholpen om in zijn/haar/hun idee te geloven en kijk nu!

Ik wil jou niet vertellen of je idee haalbaar is, ik wil je niet vertellen of je rijk zal worden van je idee, ik wil jou niet pushen om een job uit te voeren waarvan je kan leven, zodat je niet moet “profiteren” van de maatschappij. Ik wil jou ook niet pushen om een job te blijven doen waar je niet gelukkig van word, waar je je niet nuttig in voelt. 

Ik wil jou wél zeggen; Droom maar! Bij mij zijt ge veilig! Durf te fantaseren! 

Doe even mee met mij. Haal jouw ideale job voor ogen. Het hoeft geen bestaande job te zijn. Het hoeft geen 9 to 5 te zijn. Gewoon wat jij het liefste zou doen op de momenten waarin je je nuttig wil maken voor jezelf en/of voor anderen. Sluit je ogen en beeld je in dat je, om die job te mogen doen voor de rest van je dagen, eerst de Everest (de hoogste berg ter wereld) moet beklimmen. Beeld je nu in dat je een klimpartner hebt die jou zal vergezellen om je eerste stappen te zetten op de weg naar Everest. Ik ben graag die klimpartner. Ik zet graag met jou de eerste stap, de middelste stap en wie weet zelfs de laatste stap!

Tot snel!

Jouw zingevingscoach, jouw klimcoach,

Marijke

Categorieën: BlogOverUncategorized

2 reacties

Mama · april 28, 2023 op 8:00 pm

Marijke, ik ben zo trots op wie je geworden bent en ik geloof er echt in dat je mensen kunt helpen om hun “Ikigai” te vinden net zoals jijzelf die hebt gevonden.

Karlien · mei 9, 2023 op 11:29 am

Er verschijnt spontaan een glimlach op mijn gezicht als ik dit lees 🙂
Zoveel goesting, zoveel passie. Mijn hart wordt er warm van.
Ik geloof in jou(w ideale wereld), Marijke!

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *